yop home

 

Arne Wagnås

 

Det började med tusch och blyerts och eftersom jag är uppväxt i en oerhört vacker natur blev den min första "måltavla". Jag fick tidigt en låda med oljefärger och penslar av mina föräldrar. Men mitt intresse för olja dök upp mycket senare. Då blev motiven mer minnesbilder och det är så jag målar än i dag.

 

Mitt måleri har vandrat från realism, nonfigurativt, kubism och är nu inne i realism igen. Jag har gjort kortare och längre målaruppehåll men till slut har jag haft så många bilder i huvudet att jag var tvungen att måla ner dem.

 

Flera av mina tavlor hittar du i mitt Galleri. Jag lånar också ut mina målningar till konstföreningar som är intresserade.

Jag hoppas att du hittar något som passar din smak och ditt tycke. Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.

 

Född i Kramfors, Ångermanland.

 

Jag har alltid ritat och målat men att ha en sådan ”omanlig” hobby i 40-talets Röda Ådalen var inte alltid så enkelt, det gällde att även visa upp andra förtjänster, för att med ett sådant ”handikapp” bli accepterad av jämnåriga.

 

Att bli konstnär på heltid föresvävade mig aldrig. Ett RIKTIGT yrke var vad som gällde. Däremot närde jag en förhoppning att en dag få ett yrke där jag kunde dra nytta av mina ”talanger”.Varför inte reklamtecknare? Efter ett råd från en arbetsförmedlare som tyckte att jag först borde ha en ekonomisk utbildning ställdes kosan till Sundsvall.

 

På något sätt lyckades jag traggla mig igenom handelsgymnasiet i Sundsvall men inte blev jag någon reklamtecknare. Tanken att åter sätta sig i skolbänken var alltför plågsam.

 

Däremot blev det familj, barn och ett antal säljjobb via Åhlens, Tempo, Handelsbanken och Bankgirocentralen tills jag sent i livet startade en reklambyrå och här slöts cirkeln. Äntligen fick jag utrymme för min kreativitet.

 

Här är jag i dag. Jag illustrerar, formger, skapar kampanjer och fram för allt - jag har fått tid för mitt måleri.

 

Du kan nå mig på:

 

Mobil: 0708-103 213
Marknadsgruppens Wagnås AB
    www.wagnas.se
E-post: arne.wagnas@wagnas.se   email

 


arne

 

 

 

 

 

 

Självporträtt
Självporträtt 1946 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MITT MÅLERI OCH DESS OLIKA FASER

 

Genom åren har jag inspirerats och influerats av olika konststilar, något som alltid är utvecklande och lärorikt.
Nedan kan du se min utveckling under de senaste 50 åren.

 

40-talet
arne
Självporträtt

50-talet
same
Same

60-talet
smastad

Småstad

70-talet
skepp
Brinnande skepp
80-talet
hoga
Höga kusten
90-talet
stubbe
Stubbe

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SAMARBETE MED KONSTFÖRENINGAR

 

Har du en konstförening på din arbetsplats och är intresserad av mina målningar? Hör gärna av dig så skickar jag information och en inbjudan till mina kommande utställningar.

 

Självklart ställer jag också gärna ut på ditt företag. Det tycker jag både är roligt och ett bra tillfälle för mig
att visa upp mitt måleri. Befinner du dig i Stockholm får du gärna höra av dig och besöka mig i min atelje. Tidigare har jag ställt ut mina tavlor i bank- och butiksfönster samt hos olika konstföreningar.

Jag hoppas att du hittar något som passar din smak och ditt tycke.

 

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.